Zenelejátszó

2014. június 27., péntek

Will Take Charge :)

Take Charge-dzsal Jon Court által mentek 2012 versenye közül mindegyikre.A döntőjén az év megjelenése, végzett második Texas Blingnek a Springboard Milében Remington Parknál.Egy két havi törés után újra megjelent egy hét furlong hosszúságú hajadonban Keenelandnél és felvette az első sikerét miközben jött.Elkezdte a verseny karrierét azáltal,hogy végzett,2012. Augusztus 16-án ötödik egy öt és fél furlong hosszúságú hajadon versenyben Saratoga Race Course-nél.








2014. június 26., csütörtök

Native Dancer

Native Dancer-t eltemették Scott Farmnál a Kentuckyi Lexington Közelében.Ő emelt és edzett volt Alfred G Vanderbilt tulajdonosnál, Jr volt. Farm a Marylandi Glyndonben van.Az első évszakában miközben versenyzett, Native Dancer nyerte mind a kilenc kezdést.A három éves kampányban Native Dancer abból sokat kapott meg, hogy médiafigyelem vezetett, akár az 1953 Kentucky Derby.1954-ben Native Dancer nyerte mind a három versenyt, amibe belépett,és beütemezték, hogy szállítsák Franciaországba hogy versenyezzen a tekintélyes Prix de I'Arc de Triomphe-ben.Mindazonáltal 21 győzelem egy rekordjával egy visszatérő lábsérülésnek eredményeképpen nyugdíjas volt 22 életre szóló versenyből.








Opium Bulett

Opium Bulett pályafutása harmadik versenyén második győzelmét aratta, a rajt előtti balesete miatt azonban továbbra sem lehet biztosan tudni, mire lehet képes magasabb kategóriájú versenyeken.Mikóczy Zoltánt, a ló tulajdonosát kérdeztük a részletekről.Opium Bulett kapta az 1-es számú startboxot.A mellette lévő lovak, ahogy jöttek be, szétrázták a startgépet.Ettől a ló rögtön ideges lett, felágaskodott, és ezt olyan szerencsétlenül tette, hogy a hátára fordult, és beszorult a startgép alá.Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem lett komolyabb baja, mert általában ilyen jellegű baleseteknél a lovak gyakran rúgkapálnak, és így megsérülnek. Opium Bulett azonban intelligensen viselkedett, és tűrte, hogy az emberek a négy lábánál fogva kihúzzák a startgépből. Ez után pedig lenyergelték.Viszont miután az állatorvos megvizsgálta, mégis vissza nyergelték.Mikor láttuk, hogy nincs komolyabb baja, vállaltuk a verseny való indulást.Elsősorban azért, hogy Opium Bulettban ne maradjon meg ez a rossz élmény, mert akkor egy idővel mindig ideges lenne a startgépben a beállásnál.Ezért azt mondtuk, fusson, és majd meglátjuk, hogy alakul.A verseny pedig nagyon jól alakult.









2014. június 12., csütörtök

Ostinato-Új magyar sztár

Ostinato első magyar versenylóként állt rajthoz Dubajban, a világ legnagyobb díjazású versenysorozatán, a Carnevalon, és a csütörtöki futamában hatodik lett. A Kincsem Parktól érkezett beszámoló szerint az 5 éves mén lovasával, az ír Kieren Fallonnal az élmezőnyben galoppozva érkezett a finisre, de a végére elfáradt, így végül 6-8 hosszra a győztestől hatodikként ért a célba a 2000 méteres, 150 ezer dollár összdíjazású versenyen. A magyar versenyló meghívását annak köszönheti, hogy tavaly ősszel-miután megnyerte Magyarország két legnagyobb nemzetközi futamát, a Millenniumi Díjat és a Kincsem Díjat-Berlinben harmadik helyen végzett a favorit, Német Derby-győztes Pastorius mögött.