Zenelejátszó

2015. július 17., péntek

Kincsem Park :)

A Kincsem Park a legnagyobb lóversenypálya Budapesten. A 84 hektáros parkot Kincsemről nevezték el a csoda lóról. Ügető-,és galoppversenyeket tartanak itt, azonban a helyszín koncertek rendezésére is alkalmas-Madonna itt adott első ízben koncertet Magyarországon (2009. augusztusában). Az utóbbi években a pálya látogatottsága csökkent, de ez a tendencia megfordult mióta Overdose világszerte sikert sikerre halmozott.




2015. július 15., szerda

Nemzeti Vágta!

A Nemzeti Vágta a budapesti Hősök terén és közvetlen környezetében az Andrássy úton játszódó rendezvény, amely valójában a magyarság határokon átívelő, hagyományőrző fesztiválja. A Nemzeti Vágta több mint egy lóverseny, a lovas hagyományok, illetve a magyar városok és falvak ünnepe,melyet évente megrendeznek. A verseny ötletadója és kezdeti időszakában (2008-2010) szervezője Geszti Péter.
A Nemzeti Vágta fő célja a nemzeti hagyományok ápolása és kapcsolatteremtés, hídépítés az egyes települések és lakosaik, valamint a magyar vidék és Budapest között, Magyarország újbóli felemelése a lovas nemzetek sorába. A verseny fődíja 30 millió forint, melyet győztes ló nevezője kap. A győztes ló és lovasa Arany sarkantyút vihet haza, az őt benevező önkormányzat pedig 5 millió forintot, és egy évre megkapja a Nemzeti Vágta vándor szablyáját.
" A ló nemesíti az embert, ha az szeretni tudja őt."




2015. július 14., kedd

Újdonságok :)

Átalakítottam egy picit a blogot.Remélem így is fog majd tetszeni nektek.Még a chatet megkell oldanom de idővel az is meglesz.

2015. július 2., csütörtök

Búcsú!

Még pár ember nem tud róla és én sem vagyok biztos benne de már eddig 3 helyen láttam ezt. Overdose (Dózi) a csoda ló 2015.Július 1. Szerdán délután háromnegyed hatkor életét vesztette Németországban. Nem vágtat többet és nem eteti már őt almával a miniszterelnök sem. Kólikában, hasi katasztrófában halt meg. A lovat- aki még Orbán Viktor tenyeréből s ehetett- Alagon fogják eltemetni. Nyugodjon békében Overdose a magyar csoda ló.