Zenelejátszó

2015. szeptember 27., vasárnap

California Chrome

California Chrome az év lova lett Amerikában. Amit Ray Paulick, a Lexingtonban készülő Paulick Report elnevezésű szaklap, tulajdonoskiadója mellett magam is nagyon sérelmeznék. Hogy miért is?
Ray egy remek írással jelentkezett még az oév utolsó napjaiban saját lapján. Ennek részleteit fordítottuk magyarra, és a szavai mellé én is bátorkodom néhány gondolatot hozzá írni.
nézzük miért nem lenne igazságos, ha..
California Chrome lenne az év lova: California Chrome kétségtelenül kétszeres klasszikus győztes, de nem futott idősebb lovak ellen, csak és kizárólag a BC-Classic-ban, ahol viszont két háromévestől kapott ki. Ray nem is említi, de szerintem nem lehet egy olyan ló az év lova, aki egyszer az év folyamán Gr2-ben hatodik volt.
- Bayern lenne az év lova: Az idei eredménysora a hullámvasúthoz hasonlít leginkább. Megnyerte ugyan (szabálytalanul) a BC Classicot, megnyerte imponálóan a Haskell-t, azonban csak Preakness 9; Travers 10; azaz szerintem e-mutatókkal még dobogóra sem szabadna állnia a legjobb lovak listáján.
- Shared Belief lenne az év lova: Hiszen Ray szerint sosem mozdult ki a komfortzónájából, Kaliforniából. (Eredményei miatt, nálam ő is megelőzi CC-ot.)
- Wise Dan lenne az év lova: Igaz mind a 4 versenyét megnyerte,  de az általa legyőzött 27 lóból csak öt nyert versenyt később, és egyik sem Gr1-et. Ő már nem is fért bele a szűkített listába.
Main Sequence viszont négy egymást követő Grade 1-es futamot nyert meg. Az első három alakítására talán nem kapnánk fel a fejünket, azonban a Breeder's Cup Turf-ben, legyőzte azt a Flintshire-t (is), aki előtte csak Tréve-től kapott ki az ARC-ban, és cirrus Des Aigles-től Coronation Cupban, de később megnyerte azt a Hong Kong Vase-t, amiben hat ország 11 lova állt starthoz.






2015. szeptember 17., csütörtök

saját videóim :) :3

Ruffian :)

Seabiscuit and Secretariat (Big Red)

Képek a legjobb lovakról.

Kicsit unatkoztam így játszottam: Frankie Dettori

Frankie Dettori