Zenelejátszó

2015. április 23., csütörtök

Assault ( 1946)


Apa: Bold Venture, Anya: lgual, Zsoké: Warren Mehrtens, Tréner: Max Hirsch, Tulajdonos: King Rach.
Assault-ot ,,Bunkólábú Üstökösként" is nevezték, mert jobb első lába deformálódott, miután kiscsikó korában belelépett egy élestárgyba, Ezek után nagyon nehezen volt patkolható, és meglehetősen csúnyán járt és galopozott- innen kapta nem túl szép becenevét. Versenylóként azonban gyönyörűvé vált..
Élete első versenyén csak 12. lett, kétévesen kilenc startjából csak kettőt tudott nyerni. Háromévesen azonban elkezdett megtáltosodni- ennek első jeleként megnyerte a Wood Memorial Stakes-t. A Kentucky Derby-n Lord Boswell volt a favorit, Assault-ot negyedikként rangsorolták. A kezdetben élén futó Spy Song-ot azonban beérte, lehagyta, és végül 8 testhosszal nyerte a futamot, és ezzel beállította Whirlaway rekordját a Derby történetének legnagyobb hosszal való győzelmével. A Preakness-en favoriként indult Lord Boswell és nyolc másik riválisa ellen. A futam elején kicsit beragadt, korábban kellett indítania, mint ahogy tervezték, de végül tartani tudta Lord Boswell-t és nyakhosszal nyerte a futamot.
A Belmont-on Lord Boswell volt a favorit a Preakness-en való lenyűgöző véghajrájának köszönhetően. Assault megbotlott az elején, és a pálya tetejénél még nyolc testhosszal le volt maradva, azonban hihetetlen futással végül beérte Natchez-t, és végül három hosszal nyerni tudott.
Ő az egyetlen Texasi tenyésztésű ló, aki el tudja nyerni a Hármas Koronát, azonban mikor visszavonult a versenyzéstől, kiderült, hogy steril, és így sajnálatos módon nem lehettek utódai.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése