Zenelejátszó

2015. április 24., péntek

Seattle Slew (1977)



Apa: Bold Reasoning, Anya: My Charmer, Zsoké: Jean Cruguet, Tréner: William Turner, Jr., Tulajdonos: Karen L. Taylor.
Seattle Slew volt az egyetlen olyan ló, aki veretlenként tudta megszerezni a Hármas Koronát. Kétévesként csak három versenyen indult, ám mindhármat megnyerte. Háromévesen három futamon indult és győzött a Kentucky Derby előtt. A Derby-n zsokéja, Jean Cruguet kis híján leesett a nyeregből mikor Seattle Slew beverte a fejét a rajtgépbe, és így lehetővé tette For the Moment-nek, hogy az élre álljon. Ennek ellenére még az első negyedben sikerült átvennie a vezetést, és vissza sem nézve a többiekre, magabiztosan nyerte a futamot.
Két héttel később, a Preakness-en Seattle Slew ismét meggyőzően szerepelt, a verseny történetének leggyorsabb első mérföldjét futva győzte le Constitution-t, Run Dusty Run-t és J.O. Tobin-t. Jött a ,, Bajnokok tesztje", a Belmont Stakes. Seattle Slew ismét lenyűgözően verte a mezőnyt, és ő lett az első olyan Hármas Korona bajnok, aki veretlenül szerezte meg ezt a címet. Ez a rekordja a mai napig áll. Trénere tanácsa ellenére tulajdonosai úgy döntöttek, hogy benevezik a Kaliforniai Swaps Stakes-re (G1).
A futam nagy fiaskónak bizonyult, az addig veretlen mén csak negyedikként ért célba. Az év hátralévő részében nem is versenyzett többet, ám ennek ellenére neki ítélték oda az Év lova címet. Ragyogó karrierje során 17 futamból 14-et megnyert, majd ő lett a 11 Hármas Korona győztes közül a legsikeresebb tenyészmén: olyan utódai születtek, mint A.P. Indy, Slew o' Gold, Capote és Landaluce.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése